Noua generatie de rap shake-uri prejudecățile

rap

Harnic, se îndreaptă spre perete tur de graffiti în cazul în care este planificată pentru a face sedinta foto. Apropo, cineva care lansează o plângere festiva („Din moment ce suntem, ca întotdeauna!”) iar restul este partea de râs. Ai vreo problema? Frank T, veteran de grup, încearcă să explice reporterilor de ce ai ales acest scenariu-saturate spray de multicolore pentru o întâlnire de hip-hop nu este o idee stralucita ca au crezut. Sunet de cuvinte ca „clișeu”, „stereotip”. „Dar nu contează”, concluzionează el, calm. Imagini 5 Imagini de rapperi acum nu vrei să arate ca rapperii „rapperi acum nu vrei să arate ca rapperi,” râde Magnus, de 25 de ani. Sau nu este de glumă? Lângă el, sunt Juancho Marchiz și Sule B (27 de ani), grup Suite Soprano. Fără capac, cu pol, îngrijit pieptănat. Cu puțin timp înainte, Frank T (42 de ani) a povestit cum garderoba ei s-a schimbat caracteristicile sale în ultimul deceniu.

Treninguri de brand au dat drumul la tricouri din grupul Inditex, care acum te iubesc. Acestea sunt diferite. Alte aires. Alte rime. Alte sonorități. Alte ambalaje. Și un alt simt. Dacă înainte, rap original de Frank T-a ajutat să facă primii pași în Spania —care scena este redus la începutul anilor 90, în care totul era de făcut— de mult rămâne. Sau, cel puțin, cel mai important lucru, „esența”, se potrivesc toate. Și o primă cale care a fost deschis ca un fan să în aer proaspăt. Ca răspuns la prima referințe, rap patriei a împlinit 25 de ani. Și, ca și alte genuri de vârsta lui, activitatea lui nu mai aparține exclusiv în subteran. „A devenit mai popular, mai gen de masele”, spune Magno. Și-a diversificat: „Dacă atunci când vorbim despre rock, puteți vorbi despre Ramones și Rolling Stones, rap-ul a fost la fel”, precizează Frank T. Astăzi nu valoarea pentru un MC de tehnica; ceea ce este important este mesajul Recunosc că pentru a evolua, rap-ul a trebuit să se scuture de prejudecăți. Deoarece nu este necesar ca acreditările de un MC, pare să fi crescut într-un cartier de la periferie. Nici pe stradă trebuie să fi fost singura școală (unele în sincronizare cu Universitatea).

Rap și pop

pop

Pantalonii pot fi largi sau skinny (strans), muzica poate amesteca cu disparate stiluri… Și este compatibil atât de bine piept videoclipuri descamisados și susținând că un rapper ar trebui să fie un pic mai „cool” cartier —y „, dacă acesta se află lângă un Ferrari, cu atât mai bine”—, în timp ce componentele Suite Soprano-talpa ideea de a conduce un sportiv atât de ostentativ îi face să roșească. Cu toate acestea, în această lume nouă variate, există puncte în cómun care îndepărtează de pionieri. Aceasta este tema pe care astăzi nu reflectă numai „criza economică și socială”, dar personal povesti de dragoste si suferinta. Și din duh, care a făcut mai multe rogue. Și tehnica, care a abandonat jocuri atât de ciudat și lexicoane, și frumusețea de metafore, de trecut, de a îmbrățișa o poezie prime. Triumful asupra juridicului. „Astăzi nu este apreciat la un rapper de viteza cu care canta, sau de numărul de ori de care este capabil de rimă, un cuvânt. Ceea ce este important este mesajul”, spune Sule B, care, de asemenea, este de părere că, în prezent, „uita mult mai mult muzica”. La modul în care ascultătorii de rap sunt consumatoare de muzica s-a schimbat. Magno vorbește cu entuziasm de Internet, „un marketing motor brutal” în videoclipul dvs. Pentru poporul meu aspră deja 3 milioane de vizualizări. Sau Suite Soprano, da lor album pe web ca „petan concerte”, spune Alejandro Garcia, de la agenția de tendințele muzicale Forma de Plural, care, de asemenea, iese în evidență ca un exemplu de succes în cercurile de alternativă la grupul Nato & Waor.

Doar Frank T au îndoieli cu privire la dacă această viteză este măsurată în km și care a făcut cântece au fost avansa la data de expirare, este o oportunitate. „Nu mai servește pentru a înregistra un album, un videoclip, și apoi du-te în turneu. Acum trebuie să ai cel puțin patru clipuri video, pentru a primi mai multe melodii, aruncând în între mixtapes, mutați în alt mod. N-am cunoscut”, recunoaște el. Shotta, un nexus al uniunii ultimele 4 martie, rapper-ul Shotta lansat pe piață Flowesia, un disc cu care autorul are scopul de a evita problemele și pentru a avertiza că „rap a crescut și nu poate fi considerat a fi mai mult o muzica pentru mindundis cu haine largi, care insultă reciproc”, potrivit 20minutos. Rap nu mai poate fi văzut ca muzica pentru mindundis îmbrăcăminte largă melodiile Lor sunt unele dintre sensibilitățile care coexistă în prezent în hip-hop de patrie prin colaborarea unor artiști din generații diferite și stiluri, cum ar fi La Mala Rodriguez, Nach, Duo Kie, Nega, Endikah, Nato & Waor, Suite Soprano sau Copilul Șarpe. Pentru că, pentru fratele Tote Rege, nu există nici o confruntare între comerciale (în cazul în refrenele sunt acum mult mai critică și instrumentale sunt mai îndulcit) și murdare sunetul subteran. Sau între vechime și tineret. La final, „modul în care este talentul,” subliniază Marcus, de grup hip hop Casă Gri, care, cu toate acestea, arată o preferință pentru că actuala „vine de la stradă și este sinonim cu luptă și mânie” în fața unora dintre tendințele din ultimii creație care optează pentru un „roll relaxat”.